RSS

BookLand & CFR = Love

29 Oct

Saptamana trecuta am participat activ la campania : “BookLand face cinste cu lectura. Cărţi gratuite în trenurile Intercity.” Ce inseamna activ? Am selectat cartile si le-am legat in vagoane. Dupa o experienta neplacuta cu R.A.T.B-ul precum si cu Metrorexul, scepticismul nostru legat de reusita acestui proiect era foarte mare. Dar iata ca, in ciuda scepticismului nostru campania a reusit. Cartile nu “si-au mai luat zboru”. Lumea a apreciat, a citit si a lasat mai departe cartea pentru urmatorul calator. Din discutiile avute cu prietenii, cunostiintele, amicii se ridica insa o intrebare. Am facut bine ca am legat cartile cu lantul? Am stirbit din frumusetea cartii punandu-le “catuse”? Eu zic ca nu. Intr-o societate care acum invata ce inseamna civilizatia este nevoie cateodata sa le amintesti cand un lucru nu este “de furat/de luat acasa”. Voi ce ziceti?

Ps: Comunicatul oficial este mai jos : “Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care preferă să citească în timpul călătoriei cu trenul, CFR Călători şi BookLand au încheiat un parteneriat, prin care pasagerii vor putea să răsfoiască gratuit cărţi în tren. Astfel, în perioada următoare, în trenurile InterCity vor fi expuse/disponibile, cărţi printate şi stickere cu coduri QR care permit descărcarea gratuită de cărţi electronice de către pasagerii deţinători de telefoane mobile cu conexiune la Internet în vagoanele trenurilor InterCity. Pentru început, de la data de 19 octombrie 2012, se va desfăşura un program pilot timp de o săptămână, în trenurile IC 573 Bucureşti Nord – Galaţi şi IC 572 Galaţi – Bucureşti Nord, urmând ca acesta să fie extins şi în celelalte trenuri InterCity, în funcţie de feedback-ul călătorilor.
Printre titlurile cărţilor pe care pasagerii le vor putea găsi aşezate pe măsuţele din vagoanele de tren, se vor număra titluri precum: “Cel mai iubit dintre pământeni” – Marin Preda, „Codul bunelor maniere” – Nadine de Rothschild, „Hotii de frumuseţe” – Pascal Bruckner, „India picantă”– Patrichi Adelina, „Incă o zi infectă” – Pierre Enckell.
„..cărţile vor fi mai aproape de oameni. Locul acestor prieteni tăcuţi nu este în biblioteci sau doar în târguri, ci în oraş – în mijlocul oamenilor. O carte, lasată pe băncile din mijloacele de transport în comun pentru oricine vrea să evadeze într-o lume imaginară, poate transforma un timp pierdut în bucurie pentru minte şi suflet.” – BookLand

Si cateva poze:

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 29, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: