RSS

O carte pe zi…te face mai destept

07 Aug

Cartea de astazi este o carte de vacanta, aceea carte care se citeste intr-o zi, relaxat pe sezlong cu un cocteil in mana.

Plotul: “Intr-un viitor indepartat, in Orasul Religiilor Disparute, singura speranta de a evada din derizoriul cotidian este elegantul Magazin de sinucideri al familiei Tuvache. Aici se gasesc toate cele necesare unei sinucideri stilate, personalizate, teatrale, care sa faca cinste sinucigasului – pesti otravitori, decoruri si costume de harakiri, cocktailul letal al zilei, sarutul mortii. Toti membrii familiei – care poarta numele unor sinucigasi celebri – impartasesc parerea ca viata e o mare deziluzie si ca trebuie curmata cat mai repede. Toti, in afara de mezinul Alan, care este de un optimism incurabil. Treptat, sumbrul Magazin de sinucideri tinde sa se transforme intr-un coltisor vesel si luminos. Iar comertul cu lipsa de speranta pare sa se duca de rapa…”

Parerea mea: O carte la limita dintre macabru si hilar. O comedie macabra mai bine spus, pusa excelent in scena de catre Jean Teulé. O carte foarte frumoasa,care porneste de la un subiect banal si reuseste sa te binedispuna intr-o zi de vacanta. Lectura placuta sa aveti!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 7, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: