RSS

O carte pe zi…te face mai destept

06 Aug

Cartea de astazi apartine unui autor, Philip Roth, ale carui scrieri au primit o gramada de premii, cel mai important fiind dupa parerea mea Premiul Pulitzer pentru “Pastorala americană” (1997). Dar sa vedem cartea :

Plotul: “Philip Roth imagineaza un scenariu infricosator care ar fi schimbat complet istoria lumii in cea de-a doua jumatate a secolului XX. In 1940, faimosul aviator Charles A. Lindbergh il invinge in campania prezidentiala pe Franklin Delano Roosevelt cu o majoritate zdrobitoare de voturi. Evreii din America sint ingroziti: intr-un comunicat radiofonic, Lindbergh i-a acuzat ca au impins America intr-un razboi inutil cu Germania nazista. Odata ajuns presedinte, Lindbergh negociaza un acord cu Hitler, acceptind deschis politica virulent antisemita a acestuia. Pentru un milion de familii din Statele Unite, inclusiv cea a naratorului, cosmarul incepuse.”

Parerea mea: Nu este in nici un caz o carte de vacanta, o carte pe care sa o poti citii pe malul marii sau pe drum catre munte. Este o carte greoaie care iti cere atentie si iti cere sa i te dedici complet. O data trecut de primele pagini, cartea te prinde si te face sa nu o mai lasi din mana. Lectura placuta sa aveti!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 6, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: