RSS

Mai citim?

09 Sep

Acum cateva zile avand ceva timp la dispozitie m-am hotarat sa merg in parcul IOR, sa ma asez pe o banca si citesc. Simplu, nimic alambicat, doar sa citesc. Aveam cu mine o lectura usoara : Telefonul din bikini de Rodica Ojog-Brasoveanu. Stand eu pe banca am incercat sa surpind reactiile oamenilor care treceau pe langa mine. Am avut impresia ca sunt un paria al societatii. Cei tineri, si aici ma refer si la multitudinea de mamici care isi plimbau copiii, se uitau ciudat. Ceva in genul ” Uite-l si pe asta la ora trei dupa-amiaza sta pe banca si citeste. Nu munceste. O arde aiurea cu o carte in mana!” In schimb cei trecuti de prima tinerete treceau, se uitau si zambeau complice. Mi-au dat de inteles ca ma inteleg, ca asa faceau si ei in tinerete. Acum stau si ma intreb. In era tehnologie, a tabletelor, a telefoanelor inteligente, a wi-fi-urilor mai citeste cineva o carte? Nimic nu se compara cu senzatia pe care o ai intorcand o foaie, si inca una, si inca una. Eu unul ma consider mai old-class. Sunt din generatia care alerga cu cheia de gat prin spatele blocului, care se juca tarile si se plimba toata ziua cu bicicleta. Dar care si citea. Si citesc in continuare cu placere oricand imi gasesc timp in aceasta lume a tehnologiei. 🙂 Voi mai cititi?

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on September 9, 2011 in Uncategorized

 

2 responses to “Mai citim?

 1. Ana Maybe

  September 9, 2011 at 5:59 pm

  pentru mine cea mai mare placere e sa imi imprumut o carte buna de la biblioteca si sa citesc putin din ea in drumul spre casa, asa in timp ce merg (atunci sa vezi tu priviri ciudate) *e drept ca in bucuresti e destul de greu sa faci asta

   
 2. Fata Verso

  September 9, 2011 at 7:12 pm

  şi mai puteai să faci ceva util cu telefonul din bikini, să rulezi câte o pagină ruptă, neapărat citită, să mai simţi şi tu o veche plăcere, că cea a lecturii văd că ţi-au stricat-o trecătorii ăia nesimţitori la cultură.

  da’ io cred că citeai pe ipad şi paginile alea le dădeai în pdf.
  şi ce te făceai dacă începea să sune telefonul, acolo în cartea cu bikini?

  mai bine te apucai de „in căutarea bikini-ului pierdut”, „codul cu bikini”, „de ce iubim bikini”, „legendele bikini-lor”, „mănâncă, roagă-te, iubeşte (bikini-ul)”, sau ultima carte a lui coelho „invingătorul este întotdeauna singur cu bikini-ul”, sau românescul „cel mai iubit dintre bikini”, „la răscruce de bikini” de emily bronte, „război şi bikini” de Tolstoi cică a început să se vândă în rusia, „enigma din bikini” de george călinescu, „pădurea spânzuraţilor în bikini” de rebreanu, de acelaşi „răscoala din bikini” sau ciclul „o mie şi unul de bikini”, dacă vrei aventură anacronică îti recomand „un yankeu la curtea regelui Bikini”, dacă vrei ceva ştiinţific a scris Darwin o carte pe la 1850 cică „Originea bikinilor” care a pus bazele evoluţiei bikinilor către şnur.

  Dar cum te stiu un bandit romantic ti-aş face cadou o carte de Marquez „Dragoste în vremea bikinilor”.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: